Ценителите на изобразителното изкуство ще могат да се насладят на

...
Ценителите на изобразителното изкуство ще могат да се насладят на
Коментари Харесай

Градската галерия показва картини от фонда на КЦМ

Ценителите на изобразителното изкуство ще могат да се насладят на една от най-старите корпоративни сбирки в Пловдив - сбирката на КЦМ 2000 Груп.

Над 110 платна от български художници, владеене на холдинга от десетилетия, ще бъдат подредени на два етажа в Залите за краткотрайни експозиции към Градска художествена изложба – Пловдив, на ул. “Княз Александър I “ №15. В сбирката са включени всички типичен жанрове – портрет, натюрморт, фигурална комбинация, пейзаж. Представени са 65 създатели, които покоряват с богатия нюанс и прочувствената изразителност на творбите си и подготвят към замечтаност. Една забележителна част от художниците са свързани с Пловдив и района и това не е инцидентно. Те са определяли в огромна степен уникалността и уюта на това пространство, където през днешния ден КЦМ провежда своя бизнес.

Експозицията е извънреден късмет да забележим необикновено нежната и вглъбена „ Мадона” (29/23 см) на първия български научен художник Димитър Добрович (1816-1905) - портрет с близо 130 годишна история. Ще бъдат изложени и двете платна на Цанко Лавренов, които се отличават с неповторим рисунък - безусловно друг от типичния почерк на художника.

Представянето на „ Творби от фонда на художествената сбирка на КЦМ 2000 Груп “ е щрих към обществения портрет на холдинга, едно шерване с пловдивчани и посетители на града на хубостта и смисъла на българското изобразително изкуство. И безмълвно заричане за неговото предпазване.

Изложбата се открива на 1 декември, от 18.00 ч. и ще може да бъде забелязана до края на 2017 година
тагове градска художествена изложба картина кцм галерия фонд
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР