Цените за паркиране там в момента са 4 лв./час за

...
Цените за паркиране там в момента са 4 лв./час за
Коментари Харесай

НЕ Е ВЪЗМОЖНО? Багери заринаха история заради платен паркинг на пъпа на София

Цените за паркиране там сега са 4 лева./час за коли и 6 лева – за бусове. Разширяването на паркинга сигурно ще се отрази добре на приходите на ЦГМ, въпреки че от там не разясниха финансови въпроси и претекстове. Аргументът им е, че и преди на този терен е имало паркинг.

Реконструкцията на региона би трябвало да е по плана на арх. Масимилиано Фуксас, спечелил състезанието на Столичната община през 2019 година Целият площад „ Света Неделя “ ще стане пешеходна зона, а археологията ще се експонира като върху нея ще бъде сложено дебело транспарантно стъкло, върху което да се върви. Реализацията на плана се бави от години поради обжалване в съда, напомни основният проектант на София Здравко Здравков.

Разширяването на общинския паркинг наподобява в прорез с концепцията на Фуксас, а и на известния датски урбанист Ян Геел, който оцени „ Света Неделя “ като „ една доста тъжна черква, заобиколена от коли “ и предложи площадът да стане пешеходна зона.

„ Дневник “ попита екипа на кмета Йорданка Фандъкова какво тъкмо се строи на площада. „ Извършена е теренна консервация на археологически структури по наставление и в наличието на реставратор “, бе късият отговор. И не е издадено позволение за градеж, прибавиха от екипа на Фандъкова.

Източник: narod.bg, crimesbg.com

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР