Цените в Хърватия хвръкнаха нагоре с до 160%, след приеманто

...
Цените в Хърватия хвръкнаха нагоре с до 160%, след приеманто
Коментари Харесай

Поскъпване на един продукт със 160% - това се случва в Хърватия след приемане на еврото

Цените в Хърватия " хвръкнаха нагоре " с до 160%, след приеманто на страната в еврозоната на 1 януари 2023 година. Това излиза наяве от думите на основния държавен контрольор на страната Андрия Микулич, заяви ТАСС.

" Според последните данни, при един от продуктите в страната цената е скочила със 160% за по-малко от месец. Мисля, че сега няма нито една основателна причина цената да скочи със 160% ", цитира Микулич хърватската телевизия HRT, като обаче не се загатва за кой тъкмо артикул става въпрос.

" При контрола на стоките в комерсиалните обекти, да вземем за пример за: какао, сладкарски произведения, прясно и кисело мляко, бисквити, млечни артикули, масло, зеленчукови консерви, е доказано нарастване на цените от 9% до 38% ", показва Микулич.

Малко по-рано хърватският министър председател Андрей Пленкович съобщи, че управляващите на страната имат намерение да покачат контрола върху цените след прехода на страната към еврото и да глобяват за голословното им повишение.

Хърватия мина към въвеждане на еврото на 1 януари тази година и тогава се причисли към Шенгенското пространство. Тя стана 20-ият член на еврозоната и 27-ият член на Шенгенското пространство.
 Цените в Хърватия вървят нагоре след въвеждане на еврото
Цените в Хърватия вървят нагоре след въвеждане на еврото

Премиерът на страната даде обещание да се вземат мерки
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР