"Цените ще хвръкнат нагоре!", Продажбите ни ще се сринат", "Това

...
"Цените ще хвръкнат нагоре!", Продажбите ни ще се сринат", "Това
Коментари Харесай

US бизнесът скочи срещу високите мита в Китай!

"Цените ще хвръкнат нагоре! ", Продажбите ни ще се срутен ", "Това е краят на нашата индустрия! ". Това бяха алармиращите изводи на американски индустриалци, които нощес се оповестиха срещу плана на държавното управление на Доналд Тръмп да таксува с мита още хиляди китайски артикули, съобщи Агенция Франс Прес.

Близо 350 индустриалци, представители на дребни и междинни предприятия, на огромни групи и професионални федерации започнаха шестдневни обществени съвещания по тактиката на ескалиращо налагане на мита на президента Тръмп.

Още през първите сесии с присъединяване на екип от представители на администрацията протестиращите предприемачи, мнозина от които създават в Китай, не икономисаха рецензиите си пред вероятността от нов огромен транш мита, които от септември биха могли да ударят китайски артикули за 200 милиарда $.

Ако те станат факт, общо китайски артикули за 250 милиарда $ ще бъдат облагани с нови мита от Вашингтон, без в сметката да влизат данъците върху вноса на алуминий и стомана.

"С спомагателните мита ние ще достигнем неуместното ниво на мита от 42,6 на 100! Това е безпричинно ", съобщи Рос Бишъп, който създава първокласни пътни чанти и куфари за водачи и летателен личен състав.

"Китай стана неповторимо място в света ", където да се създава нещо, уточни Стивън Ланг, които ръководи асоциацията на производителите на булчински и бални рокли. "Тяхната работна ръка е петролът на останалата част на света ", заключи този шеф, който има личен състав от стотина души в Съединени американски щати. И въпреки роклите към момента да не са включени в листата с продуктите, за които могат да бъдат наложени мита, този бизнесмен се притеснява от най-лошото: "Мисля, че скоро ще ни включат и нас и не съм оптимист ".

"Промишлеността ни ще бъде ударена по несъразмерен метод от тези мита ", оплака се Карен Гиберсън от сдружението на производителите на аксесоари.

Според Националната асоциация за бизнес икономикс "над 90 на 100 " от 250 икономисти от частния бранш са на мнение, че сегашните мита и заканите за нови имат негативно влияние върху американската стопанска система, добавя Агенция Франс Прес.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР