Цените растат, потреблението се свива. Инфлацията нараства, но в България

...
Цените растат, потреблението се свива. Инфлацията нараства, но в България
Коментари Харесай

Симеон Дянков: Инфлацията нараства, но в България тя е привнесена отвън

Цените порастват, потреблението се свива. Инфлацията нараства, само че в България тя е привнесена извън. Това сподели за бТВ някогашният вицепремиер и финансов министър Симеон Дянков.

„ Ако има някаква вяра за сформиране на държавно управление, тя ще е към партиите, които желаят България да влезе в Шенген и Еврозоната. „ Демократична България “ е единственият политически състезател, който се концентрира върху тази тематика. В Украйна стопанската система предходната година се сви с над 30%, тъй че има някакви позитивни развития. От там обаче потегли и енергийната рецесия в Европа, която е артикул на варварската инвазия на Русия. Тя продължава да има резултат освен върху дребните стопански системи като България, само че и върху огромните – Германия към този момент трети месец е в криза “, добави още Дянков.

 „ Веднъж като се вдигне цената, мъчно се смъква от търговците и производителите. Пова се случва по целия свят. В момента, в който се качват цените, те няма да спаднат. Това виждаме сега в България “, означи още Дянков.

„ Най-лесният метод да паднат цените е през бюджета. Ето за какво в идващия бюджет, когато бъде импортиран от служебния финансов министър, би трябвало ДДС-то да се качи на 20%, там където беше свалено, с цел да не се дава опция за свръхпечалби на бизнесите “, съобщи Дянков.

„ Спирането на дотациите за комерсиалните вериги и за бизнеса, цените на стоките ще спаднат ”, безапелационен е той. 

Симеон Дянков е на мнение, че в България няма задоволително конкуренция на пазара.

„ Със сигурност в България има далавера, тъй като няма метод цените да бъдат такива “, разяснява още Дянков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР