Цените на златото в понеделник сутринта се консолидираха близо до

...
Цените на златото в понеделник сутринта се консолидираха близо до
Коментари Харесай

Цената на златото спря ралито малко под $1800 за унция

Цените на златото в понеделник сутринта се консолидираха покрай основното психическо равнище от 1800 $ за унция. Пазарите стопираха за отмора след четириседмично рали, което беше движено от падащия $ на фона на упованията, че Федералният запас може да забави темпото на повишение на лихвените проценти заради признаци че ценовият напън може да е достигнал своя връх.

На борсата Comex в Ню Йорк фючърсите за благородния метал се търгува през днешния ден сутринта към 10 часа българско време по 1798,00 $ за една тройунция.

На спот пазара жълтите кюлчета костват в това време по 1791,48 $ за тройунция, осведоми Ройтерс.

Цената на сребърните фючърси е 20,59 $ за унция.

Цениет на вноса в Съединени американски щати спаднаха за първи път от седем месеца през юли, което се дължи значително на по-ниските разноски за горива и други. Данните пристигнаха, откакто растежът на потребителските и индустриалните цени в Съединени американски щати беше по-нисък от предстоящото през юли, което провокира спекулации за пикова инфлация.

Междувременно вложителите останаха внимателни след редица ястребови забележки от чиновници на Федералния запас, като президентът на Федералната банка на Ричмънд Томас Баркин сподели в петък, че желае да увеличи в допълнение лихвените проценти, с цел да сложи инфлацията под надзор.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР