Цените на златото спадат в петък сутринта след публикуването на

...
Цените на златото спадат в петък сутринта след публикуването на
Коментари Харесай

Цената на златото пада след данните за пазара на труда в САЩ

Цените на златото спадат в петък сутринта след публикуването на данните от пазара на труда в Съединени американски щати, сочат данните от днешната търговията.

Към 9:30 часа българско време цената на юнските фючърси за злато на борсата Comex в Ню Йорк се намалява с 12,70 $, или с 0,63%, до 2006,40 $ за тройунция.

Скъпоценният жълт метал се продава на спот пазара по 1991,40 $ за тройунция, осведоми Тrading Еconomics.

Цената на майските фючърси за среброто в това време се намали с 0,79% до $25,08 за тройунция.

Първоначалните молби за безработица в Съединени американски щати за седмицата, приключваща на 15 април, са се нараснали с 5 000 по отношение на ревизираната цифра от миналата седмица до 245 000. А общият брой на хората, получаващи компенсации за безработица в Съединените щати за седмицата, приключваща на 8 април, е 1,865 милиона - цифрата е най-високата от ноември миналата година.

Това може да повлияе на бъдещата политика на Федералния запас на Съединени американски щати в посока на известно облекчение на метода към стягане на паричната политика. Въпреки това, четирима от петима анализатори, интервюирани от CME Group, към момента предвиждат ново нарастване на главния лихвен %.

Продължаващото стягане на паричната политика в Съединени американски щати е позитивно за $, което значи, че в допълнение усилва търсенето на американски скъпи бумаги като различни активи - убежища на златото. Освен това по-скъпият $ прави благородния метал, като стоков актив, по-малко прелъстителен за покупка от притежателите на други валути.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР