Цените на видеокартите продължават да чупят нови рекорди и повечето

...
Цените на видеокартите продължават да чупят нови рекорди и повечето
Коментари Харесай

Gamers Nexus: какво мислят производителите на видеокарти за добива на криптовалута

Цените на видеокартите не престават да чупят нови върхове и множеството геймъри упрекват за това майнърите, които изкупуват всички графични карти от магазините, без значение от цената.
Но уеб-порталът Gamers Nexus заяви, че казусът с недостига и високите цени на видеокартите напълно не е толкоз елементарен.

Една от аргументите за растежа на цените на графичните карти, която акцентират няколко огромни производителя по едно и също време, е увеличената цена на съставените елементи. Така да вземем за пример, цената на GDDR5 паметта през последните месеци е повишена с 20-30%, което накара производителите на графични карти също да вдигнат цените.



Освен това, обичайно високите продажби преди Нова година, напълно опразниха складовете на огромните ритейлъри и галактическите цени се следят най-вече при дребните продавачи, търсещи лесна облага в изискванията на недостиг.

Мнението на производителите по отношение на майнърите е еднообразно: по-ценни клиенти са геймърите, тъй като дружно с видеокартата закупуват екран и външна страна, до момента в който майнърите – единствено графични карти.



Дефицитът най-лесно се взема решение посредством увеличение на производството, само че това увеличение може да стане за към 60 дни и в случай че курсът на криптовалутите падне, в складовете ще се залежат никому ненужна продукция.



Не бива да се не помни, че следва анонсът на видеокарти от ново потомство и нищо чудно вторичния пазар да се наводни с графични карти от настоящето потомство. Производителите признават, че добивът на цифрова валута им носи свръхпечалба, само че това няма по какъв начин да бъде дълготрайна вероятност.



Nvidia смята, че поради добива на криптовалута може да загуби лоялни клиенти. А AMD вижда в майнърите евентуални купувачи за видеокартите, които малко се търсят и даже показа пакета драйвери с етикет „for Blockchain Pioneers“, особено за видеокартата Radeon Vega Frontier Edition.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР