Цените на термалните въглища в Китай скочиха до нови рекорди

...
Цените на термалните въглища в Китай скочиха до нови рекорди
Коментари Харесай

Рекорд в цената на въглищата в Китай

Цените на термалните въглища в Китай скочиха до нови върхове през днешния ден, откакто неотдавнашни наводнения в основната въгледобивна провинция Шанси задълбочи проблемите в снабдяването, съобщи Ройтерс.

Китай, най-големият в света консуматор на въглища, се бори с разрастваща се енергийна рецесия, провокирана от дефицита и рекордно високите цени на въглищата. Правителството предприе редица ограничения за увеличение на добива на и покриване на търсенето на електрическа енергия на заводите.

Местните държавни управления в провинциите Шанси и Вътрешна Монголия, които са водещите производители на въглища в страната, подредиха на към 200 мини да усилят добива. Проливните дъждове обаче наводниха 60 мини в Шанси. Четири мини с общ годишен потенциал за рандеман на 4,8 милиона тона остават затворени, оповестиха управляващите от провинцията.

Най-активно търгуваните фючърсни договори за октомври за термални въглища на борсата в Чъншоу нарастнаха с 8 % до 1781 юана за звук. Това е скок със 124 % на годишна основа. Ноемврийските фючърси са прибавили 9,4 % до над 1800 юана.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР