Цените на стоките от първа необходимост в Гърция продължават да

...
Цените на стоките от първа необходимост в Гърция продължават да
Коментари Харесай

Поскъпват основните хранителни продукти в Гърция

Цените на стоките от първа нужда в Гърция не престават да се покачват. Търговците изясняват, че повода са скъпите първични материали и горива, само че консуматори са уверени, че липсва държавен надзор и се спекулира с цените, предава БНР. 

Председателят на Търговската камара в Атина Константинос Михалос обоснова високите цени на питателните артикули със повишените цени на суровините и на горивата. 

Само в границите на година с 50% по-скъпо се продава слънчогледовото олио, с 10% са поскъпнални брашното, оризът и кафето. Търговците на едро се оплакват от нелогично високите разноски за превоз. За транспорт на един резервоар със стока от Азия до Европа се заплаща пет пъти повече, в сравнение с преди пандемията. 

Средната цена на безоловния бензин също е прекомерно висока за гръцките стандарти - над 1,60 евро за литър. На островите калкулират и още 20 евроцента за трансфер. 

Въпреки настоящия закон за възбрана върху повишение на цените на стоките от първа нужда липсва надзор върху притежателите на супермаркети, показват в анкета потребителите. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР