Цените на широколентовия интернет варират сериозно на различните места света

...
Цените на широколентовия интернет варират сериозно на различните места света
Коментари Харесай

Колко струва ползването на интернет по света и колко - в България?

Цените на широколентовия интернет варират съществено на другите места света и в случай че за използването на подобен в огромна част от страните от Източна Европа и Азия човек може да заплаща сред 5 и 20 $ месечно, то в развитите стопански системи, както и в някои елементи на Африка, тази сума надвишава 100 $ на месец.

Според ново изследване на профилираната платформа Cable.co.uk най-евтин пакет за прилагане на интернет човек може да употребява в Киргизстан - едвам за 1,27 $ месечно. Във Венецуела и Иран най-изгодният контракт излиза малко по-скъпо - надлежно 1,68 и 1,87 $ на месец. В трите страни обаче против тази цена не може да се чака добра скорост на интернета.

В отчета се показва, че в случай че човек търси освен ниска цена, само че и добра скорост, тогава би трябвало да избере Украйна. " Интернетът в Украйна е бърз и на ниска цена, а едвам към половината от популацията има достъп до световната мрежа ", се споделя в документа.

Източноевропейската страна е и тази, в която междинната месечна цена за използването на интернет е най-ниска в света. След нея междинните разноски са най-ниски надлежно в Шри Ланка, Иран, Русия, Беларус и Молдова - под 12 $.

От друга страна в Папуа Нова Гвинея за използването на интернет в границите на един месец човек може да заплати впечатляващите 1849 $. И това е най-скъпата оферта за прилагане на пакет широколентов интернет в света. След нея се подреждат още такива оферти от Мавритания (1368,72 долара) и Намибия (1117,87 долара).

В тазгодишното проучване България е на 39 място сред всички 195 изследвани страни. У нас сметката е направена на база на 17 разнообразни оферти на пазара, като най-евтиният пакет е бил за 12 лв. или 7,12 $, а най-скъпият - за 151,80 лв. или 90,13 $. Средна цена за страната от 30,27 $./ money.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР