Цените на самолетните билети растат драстично, а мнозина се опасяват,

...
Цените на самолетните билети растат драстично, а мнозина се опасяват,
Коментари Харесай

Идва ли краят на евтините самолетни билети?

Цените на самолетните билети порастват фрапантно, а мнозина се притесняват, че екологичните цели, които европейските институции и самолетните компании си слагат, може да ги повишат в допълнение. Идва ли краят на евтините полети?

Авиокомпаниите очакват бум на пътуванията през идния туристически сезон. Заедно с покачването на интереса обаче, порастват и цените на билетите.

Според списание Money полетите сред Съединени американски щати и Европа са поскъпнали с 36% спрямо 2019 година. Във Франция пък означават растеж в цената на билетите с 23,6% единствено за последната година, оповестява " Евронюз ".

Цените на билетите от Англия са нарастнали с 18 на 100 за последните 12 месеца, пресмята уеб сайтът за резервации Kayak. " Търсенето - в комбиниране с възходящата инфлация и високите разноски за гориво - поддържа високи цени на полетите ", изяснява пред " Евронюз " Ивън Дей, който е управител на уеб страницата за Англия. Мнозина се притесняват, че екологичните цели, които европейските институции и самолетните компании си слагат, може да повишат още повече цените, написа " Дойче Веле ".

За да бъде летенето със аероплан по-екологично, в сектора се концентрират върху прекосяването към устойчиви горива, пише АРД. Приоритет за авиокомпаниите са също по-ефективните мотори и самолетите, задвижвани с електричество или водород. През идващите няколко години синтетичните и биогоривата би трябвало да заменят изкопаемия керосин. Производството им обаче е по-скъпо, което евентуално в допълнение ще се отрази на цените на билетите.

Европейските самолетни компании " Луфтханза " и " Кондор " се притесняват, че техни съперници от страни отвън Европейски Съюз ще могат да оферират полети на дълги дистанции на по-изгодни цени. Европейските пасажери на " Емирейтс ", " Катар Еъруейс " и " Търкиш Еърлайнс " биха могли да се прекачват в хъбове като Истанбул или Дубай. Това значи, че превозвачите би трябвало да зареждат от по-скъпите горива единствено за полета от Европейски Съюз до тях.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР