Цените на пшеницата се покачиха до двумесечен връх, на фона

...
Цените на пшеницата се покачиха до двумесечен връх, на фона
Коментари Харесай

Цените на пшеницата се покачиха до двумесечен връх, заради напрежението между Русия и Украйна

Цените на пшеницата се повишиха до двумесечен връх, на фона на обтегнатите връзки сред Съединени американски щати и Русия поради спора към Украйна. Притесненията са по отношение на бъдещите доставки на зърно от Източна Европа.

Според представител на Кремъл ходът на Америка да се в бойна подготвеност до " изостря напрежението ". От друга страна Съединени американски щати дават отговор, че Русия може бе се готви за военни дейности против Украйна, макар че Москва отхвърли, че има намерение да нахлуе в територията на страната. Русия и Украйна дават отговор за близо една трета от международните доставки на пшеница и ечемик, написа Bloomberg.

" Може би няма експорт на пшеница от двете страни, в случай че избухне война ", споделя вицепрезидентът на Price Futures Group Джак Сковил.

Лошите условия за развъждане на американски култури повишават в допълнение фючърсите на пшеницата.

По информация на Министерството на земеделието на Съединени американски щати се чака по-слаба годишна продукция в основни щати Канзас.

Цените скочиха с 3,5% до 8,2 $ за бушел в Чикаго. Това е най-високата цена от края на ноември. Фючърсите за соята и царевицата също нарастват.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР