Цените на природния газ се изстреляха в Космоса и това

...
Цените на природния газ се изстреляха в Космоса и това
Коментари Харесай

Скъпият газ вдигна цените на горивата

Цените на природния газ се изстреляха в Космоса и това докара до повишаване на тежките горива - бензина и дизела. Статистиката демонстрира, че за една година те са поскъпнали с 33%, съобщи Андрей Делчев от Българска петролна и газова асоциация пред БТВ. По думите му наклонността е увеличение на цената на горивата. През последната седмица няма смяна - всеобщият бензин и дизел се продават за 2,40 лева

Цената на суровия нефт за Европа от 70 $ в края на предходната година в този момент е 86,36 $, с 16 $ повече, което е съществено нарастване, разяснява той. Всички фактори сочат увеличение на цената на суровия нефт, което ще се отрази на цената на бензина, счита Делчев. Той въпреки всичко " мощно се надява да не стигне цената на бензина 3 лева ".

Андрей Делчев разяснява и бизнес резултата от пандемията върху цената на горивата: " Ефектът е друг, не се затварят граници, стопански системи, самолетите и заведенията са цялостни, няма липса на клиенти, а казусът са високите цени на еленергията ". Потреблението на горива сега е каквото е било през 2019 година преди рецесията. Има заплаха от недостиг на недопечен нефт, защото държавите-производителки забавиха продукцията си и не се покрива внезапното търсене, сподели още той. Има нужните количества у нас, безапелационен е Делчев.

Светослав Делчев, член на УС на " Булгаргаз ", съобщи пред Българска национална телевизия, че към момента е рано да се каже дали природният газ ще поевтинее през февруари. Той разясни, че би трябвало договорите с " Газпром " да се преподпишат в точния момент, с цел да се избегне обстановката с азерския газ, при която плащаме неустойки.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР