Цените на природния газ няма да са на нивото от

...
Цените на природния газ няма да са на нивото от
Коментари Харесай

Енергиен експерт: Трябва да забравим за цените от 2020 г.

" Цените на природния газ няма да са на равнището от 2020. Тези цени - би трябвало да забравим за тях. Тогава беше някъде 30 лева на мегават час. Сега е 300 лв.. Така че имаме едно нарастване 10 пъти ". След това обаче акцентира: " Със сигурност няма да е увеличено 10 пъти за крайните консуматори, които употребяват природен газ за отопление. То не е и допустимо ", това изясни енергийният специалист Васил Начев.
Прочетете още
" Повишението с 10 пъти на природния газ не значи, че ще е такова за битовите консуматори. При пазара цените порастват до избран миг, в който може съответната страна да заплаща. В момента, в който не може, няма значение каква е цената, компанията, която я предлага, няма по какъв начин да получи тази сума. Затова споделям, че няма да бъде тази цена 10 пъти ", сподели той за Нова нюз.

Въпреки това, Начев е сигурен, че цената на топлото ще бъде " много висока ".

„ Газ има задоволително, въпрос на еластичност и дай боже газ за Гърция, доставена от " Газпром ", да не спре. Ако газът за Гърция спре, ние в действителност ще изпаднем в доста тежка обстановка. Преди това не мисля, че ще се стигне до съществени катаклизми. Но цената ще бъде много, много висока”, съобщи Начев.

Начев обаче чака да има обезщетения, както е в Европа. " Не мога да си показва, че ще има неравнопоставеност сред тези, които употребяват парно и природен газ ", уточни специалистът.

По думите му, в случай че ние не се съгласим да подпишем дълготраен контракт с " Газпром " до 10 години - до края на годината няма да получим нито един пространствен метър газ, няма значение какво е държавното управление.

" Подписването на сходен контракт не става бързо. Няма късмет до края на годината това да се случи”, безапелационен бе Начев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР