Цените на потребителските стоки и поскъпването на храните у нас,

...
Цените на потребителските стоки и поскъпването на храните у нас,
Коментари Харесай

Какви са цените на основни хранителни стоки в магазините в Италия, Германия и Испания

Цените на потребителските артикули и повишаването на храните у нас, а и в Европа, е от главните тематики, които интересуват жителите през последните месеци. Както е известно към този момент, някои съществени хранителни артикули у нас са по-скъпи от тези в европейски страни, и то най-много поради надценките, които се поставят от търговците " на едро " и " на дребно ". Предоставяме наблюденията на цените на ежедневни хранителни артикули в три европейски страни, от страна на елементарен консуматор.

Популярна блогърка екскурзиант от Русия, която постоянно пътува в европейски страни, реши да съпостави цените на съществени хранителни артикули в супермаркетите в Италия, Испания и Германия.Тя споделя наблюденията си за цените на продуктите, направени през февруари, в персоналния си блог в платформата Dzen.

Туристката споделя, че в Италия приблизително парче сирене от 250-300 грама, коства приблизително в супермаркетите от 3 до 5 евро. Цената на нарязана шунка в пакетчета (от 200 г) е 2,2-3,4 евро, а прошуто в пакетчета коства 2,5-4,5 евро.

Цената на пресните тиквички и зеле в Италия е 1,8-1,9 евро за кг, а на доматите - 3,9 евро.
 Nestlé съобщи, че ще продължи да подвига цените на стоките си
Най-голямата компания за хранителни артикули в Европа съобщи, че ще продължи да подвига цените

Причината е във високите индустриални разноски

Цената на месото в немски магазини и супермаркети (не " скъпи " магазини), приблизително е: пуешко филе - 6 евро за кг, свинско месо 10-15 евро за кг, говеждо месо - към 20 евро за кг. Наблюденията на туристката са я отвели и в магазини, където някои типове месо стигат до 72 евро за кг, само че тези цени са в " защити " магазини.

Средните цени на зеленчуците в Германия в супермаркетите, са както следва: дребни чери домати - 3,5 евро, тиквички - 2 евро за кг, торба картофи (3 кг) - 3,5 евро, чушки - 3 евро.

Обикновеното сирене в испанските магазини коства от шест до девет евро за кг. Отлежалите сортове силене и кашкавал обаче, се продават по 30-35 евро за кг.

На някои места в Испания може да се закупи комплект от артикули, състоящ се от: нарязан хамон, парче(нце) сирене, пакетче хумус, гуакамоле, две дребни кифлички, една маруля, манго, бутилка вода, сок и три кутии сода, за единствено 27 евро.
 Покупателната дарба на заплатите в Русия изразена в... червен хайвер
Покупателната дарба на заплатите в Русия изразена в... червен хайвер

Преди 10 години благосъстоянието на руснаците " от позиция на хайвера " е било по-високо

Според наблюденията на съветската туристка, общо взето цените на главните хранителни артикули в Русия и в посочените три страни са сходни, като се изключи месото, което в Европа е по-скъпо.

По мнение на известната блогърка, една от аргументите съветските туристи да са считани в Италия за едни от " желаните " задгранични туристи, е " любовта към вкусната храна ". Подобно на жителите на Италия, съветските пътешественици поръчват по няколко ястия едновременно в заведенията за хранене, което радва притежателите на заведенията.
 Как избират вино руснаците и на какви цени е
Как избират вино руснаците и на какви цени е

Вино за над $60 могат да си разрешат единствено 0,8% от феновете на напитката
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР