Цените на петрола започват втори пореден ден с понижение на

...
Цените на петрола започват втори пореден ден с понижение на
Коментари Харесай

Цените на петрола се понижават за втори пореден ден

Цените на петрола стартират втори следващ ден с намаляване на фона на опасенията за по-слабо търсене на гориво поради новите ограничаващи ограничения, въведени в голям брой страни по света поради разпространяването на мощно заразния Делта вид на ковид, съобщи ройтерс.

Към 9:00 часа българско време цената на сорта Брент се намали с 0,11 $, или 0,15%, до 74,57 $ за барел. Бенчмаркът изтри 2% от цената си в понеделник. Американският лек недопечен нефт WTI поевтиня с 0,09 $, или 0,12%, до 72,82 $ за барел, откакто през вчерашния ден загуби 1,5% от цената си.

Нарастващият брой на случаите на инфектирани с разновидността Делта идва дни преди срещата на 1 юли на Организацията на страните експортьорки на нефт и на техните съдружници, отпред с Русия, известни като групата ОПЕК+, по време на която картелът би трябвало да реши дали да понижи в допълнение съкращенията върху добива, въведени предходната година поради пандемията.

„ Очакваме картелът да отпусне доставки от спомагателни 250 хиляди барела дневно от август. Ако нарастването не бъде по-голямо Брентът може да доближи 80 $ за барел през идващия месец “, разяснява Хауи Лий, икономист от OCBC Treasury Research.

В понеделник Испания и Португалия, които са измежду обичаните летни дестинации за отмора на европейците, оповестиха, че стягат рестриктивните мерки за пасажерите от Англия поради новия вид на ковид. Разговорите сред Съединени американски щати и Англия също забавиха темпото поради възходящия брой на инфектираните с Делта разновидността на Острова, съобщи „ Файненшъл таймс “.

Междувременно седем анализатори пресметнаха, че запасите от недопечен нефт на Съединени американски щати са намалели с 4,5 млн. барела в седмицата до 25 юни. Днес се чакат данните на Американския петролен институт, а в сряда - формалният отчет на Енергийната осведомителна администрация.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР