Цените на петрола във вторник през деня намаляха, като играчите

...
Цените на петрола във вторник през деня намаляха, като играчите
Коментари Харесай

Петролът сорт Brent се търгува при цена от 64,80 долара за барел


Цените на петрола във вторник денем понижиха, като играчите на пазара наблюдават деликатно развиването на обстановката сред Съединени американски щати и Иран. Цените в следобедните часове към момента остават по-ниски спрямо постигнатите преди затварянето, само че в последните часове се вижда последователно покачване.

Августовският фючърс за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures се търгуват при цена от 64,80 $ за барел, като по-рано паднаха до 64,37 $ за барел.

Стойността на фючърса за август за петрола вид WTI на NYMEX се котира на равнище от 57,87 $ за барел, като по-рано за малко падна до 57,45 $ за барел.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп в понеделник разгласи въвеждане на нови наказания против Иран в частност против водача на страната аятолах Али Хаменей. От външно министерство на Иран във вторник разкритикуваха решението на Съединени американски щати, като го окачествиха като „ затваряне на пътя за дипломатически връзки “ сред Техеран и Вашингтон. В същото време помощникът на президента на Съединени американски щати по националната сигурност Джон Болтън изрази вяра, че глобите и натиска могат да върнат Иран на масата на договарянията с Вашингтон, разясняват западните медии.

Вниманието на търговците от ден на ден се насочва към договорката сред ОПЕК и страните отвън картела, планувана за първите дни на месец юли. Пазарът чака продължение на договорката ОПЕК+, считат наблюдаващите. Според коментарът им, сега пазарът има потребност точно от тази договорка. Въпреки това е рано да се предвижда изходът. Преди това пазарът ще изчака резултатите от срещата на G20.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР