Цените на петрола в сряда леко поскъпнаха след резкия спад

...
Цените на петрола в сряда леко поскъпнаха след резкия спад
Коментари Харесай

Петролът стартира със спад на цените


Цените на петрола в сряда леко нарастнаха след внезапния спад ден по-рано, по отношение на опасенията за забавянето на растежа на световната стопанска система. Според данните от търговията на 3 юли цената на септемврийския контракт за петрола вид Brent на борсата ICE Futures се усили с 1,42 $ или с 2,28 %, като при затварянето си бе 63,82 $.

Фючърсът за август за петрола вид WTI на борсата в Ню Йорк (NYMEX) се увеличи с 1,09 $ или с 1,94 % - до 57,34 $ за барел.

Тази заран цените на петрола се намаляват, което се дължи на данните за по-ниски от предстоящото понижение на запасите от нефт в Съединени американски щати. Резервите от нефт в Съединени американски щати за седмицата, завършваща на 28 юни понижава с 1,1 млн.барела, сочат данните. Експертите, интервюирани от S&P Global Platts предвидиха приблизително спад от 3,7 млн. барела. Запасите на терминала в Кушинг, където се съхранява търгуваният на NYMEX нефт се усилват с 654 хиляди барела.

Резервите от бензин в Съединени американски щати спадат с 1,6 млн. барела, а на дестилати нарастват с 1,4 млн. барела. Анализаторите приблизително чакаха спад на запасите от бензин с 2,4 млн. барела, на дестилати – с 1,4 млн. барела.

Септемврийският фючърс за петрола вид Brent тази заран се намалява с 0,38 $ или с 0,6 % - до 63,44 $ за барел.

Котировката на контракта за август за петрола вид WTI поевтинява с 0,32 $ или с 0,56 % - до 57,02 $ за барел.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР