Цените на петрола умерено се понижават по време на борсовата

...
Цените на петрола умерено се понижават по време на борсовата
Коментари Харесай

Цената на петрола се запазва под $100 за барел

Цените на петрола умерено се намаляват по време на борсовата търговия в петък сутринта след постоянното им покачване в предходната сесия.

Към 9:15ч аса българско време цената на октомврийските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures е 99,20 $ за барел, което е с 0,39 $ по-ниско от цената при затваряне на миналата сесия. В резултат на вчерашната търговия тези договори нарастнаха с $2,2 (2,2%) до $99,61 за барел.

Цената на септемврийските фючърси за американския WTI при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) към същия миг е 93,83 $ за барел, което е с 0,51 $ по-малко от края на миналата сесия. До затварянето на пазара в четвъртък цената на тези договори се увеличи с $2,41 (2,62%) до $94,34 за барел.

Междувременно за седмицата цената на Brent може да покаже растеж от съвсем 5%, а WTI - повече от 5%, отбелязва Trading Economics.

Международната организация по енергетика (МАЕ) в навечерието усили с 380 хиляди барела дневно, до 99,7 милиона барела на денонощие, прогнозата за търсенето на нефт през 2022 година Така съгласно месечния отчет на организацията през 2022 г.се чака световното търсене на нефт да нарасне с 2,1 милиона барела дневно по отношение на предходната година.

МАЕ също по този начин увеличи прогнозата за търсенето на нефт в света през 2023 година до 101,8 милиона барела дневно, до момента в който оценката за напредък на потреблението остана на 2,1 милиона барела дневно.

Глобалните доставки на нефт през юли доближиха връх след пандемията на фона на увеличение на производството от страните от ОПЕК +, както и доста възобновяване на промишлеността в редица райони, следва от отчета на МАЕ.

Междувременно ОПЕК в личния си месечен отчет намали прогнозата си за напредък на търсенето на нефт тази година с 0,3 милиона барела дневно до 3,1 милиона барела дневно заради някои районни промени. Така през 2022 година съгласно организацията потреблението на нефт ще бъде 100,03 млн. барела дневно, а не 100,3 млн. барела дневно, както се очакваше по-рано. ОПЕК към момента има вяра, че тази прогноза допуска " здравословно " търсене на енергийния запас, се споделя в отчета.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР