Цените на петрола спаднаха в днешната азиатска търговия, тъй като

...
Цените на петрола спаднаха в днешната азиатска търговия, тъй като
Коментари Харесай

Петролът губи позиции под натиска на засилващия се долар

Цените на петрола спаднаха в днешната азиатска търговия, защото мощният $ охлади инвеститорския интерес към черното злато, откакто през последните две сесии главните сортове доближиха до висоти, непознати от месеци, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

Фючърсите за доставка през май за сорта Брент от Северно море, който е референтен за европейския пазар, изгубиха 19 цента или 0,2 на 100 до 87,19 $ за барел.

Договорите за американски лек недопечен нефт с доставка през април, които завършват през днешния ден, спаднаха с 35 цента или 0,4 на 100 до 83,14 $ за барел.

Индексът на американския $ се увеличи за пета поредна сесия, откакто данните приказват за устойчивостта на американската стопанска система, което прави петрола по-скъп за вложителите, опериращи в други валути, и това понижава търсенето.

В предходните сесии и двата сорта доближиха до най-високите си равнища от октомври, най-много поради въздействието върху пазарите на украинските удари по съветски рафинерии.

Спадът на съветския потенциал за пречистване вследствие на тази удари е довел до растеж на износа на недопечен нефт от Русия, съгласно пазарни източници. През март износът от съветските западни пристанища ще бъде повишен с 260 000 барела на ден при първичен проект за общ експорт за месеца на 2,2 милиона барела.

Американският петролен институт заяви през вчерашния ден, че запасите от нефт в Съединени американски щати спадат през предходната седмица, до момента в който запасите от дестилати порастват. Днес следобяд се чакат формалните данни на Агенцията за енергийна информация.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР