Цените на петрола спадат в сряда сутринта, след като беше

...
Цените на петрола спадат в сряда сутринта, след като беше
Коментари Харесай

Петролът поевтинява. Рекорден скок на запасите в САЩ

Цените на петрола спадат в сряда сутринта, откакто беше регистрирано рекордно двугодишно нарастване на запасите от тази енергийна суровина в Съединени американски щати през предходната седмица.

Към 9:10 часа българско време мартенските фючърси за сорта Brent поевтиняха с $0,76 на лондонската борса ICE Futures, до $79,33 за барел. Във вторник цената на тези договори Brent се увеличи с 45 цента (0,6%) до 80,1 $ за барел.

Цената на февруарските фючърси за американския пример WTI в това време на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) спадна с $0,64, до $74,47 за барел. По време на предходната сесия WTI нарастна с $0,49 цента (0,7%) до $75,12 за барел.

Доклад, оповестен през вчерашния ден от Американския петролен институт (API), сподели, че запасите от нефт в Съединени американски щати са скочили с 14,9 милиона барела през седмицата, завършила на 6 януари, след спад през предходните две седмици. Отчетеният растеж е най-високият от февруари 2021 година.

Сега търговците чакат публични данни, които ще бъдат оповестени от Министерството на енергетиката по-късно в сряда. Анкетирани от Trading Economics анализатори предвиждат, че данните на Министерството на енергетиката ще сочат понижаване на петролните ресурси с 2,24 милиона барела. Проучването е извършено преди публикуването на данните от API.

Пазарът на нефт беше подсилен предходния ден от упованията за увеличение на търсенето на гориво в Китай, откакто бяха отстранени последните антиковид ограничавания. В същото време опасенията на вложителите са подбудени от повишаването на броя на коронавирусните инфекции в страната.

" Уверени сме, че цените на петрола ще се повишат още веднъж след пика на случаите на COVID-19 в Китай и ускоряването на икономическата интензивност ", сподели Карстен Фрич, анализатор на стоковите пазари в Commerzbank.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР