Цените на петрола се стабилизираха в ранната търговия във вторник,

...
Цените на петрола се стабилизираха в ранната търговия във вторник,
Коментари Харесай

Петролът се стабилизира след вчерашното поевтиняване

Цените на петрола се стабилизираха в ранната търговия във вторник, следвайки внезапния спад с към 4% от миналата сесия, откакто опасенията за търсенето на гориво в Китай бяха успокоени от обещанието на централната банка на страната да поддържа стопанската система, наранена от ограничаващи ограничения против разпространяването на COVID-19, съобщи Ройтерс.

Към 9:10 часа българско време сортът Брент нарастна с 1,31 $, или 1,28%, до 103,6 $ за барел, до момента в който цената на американския лек недопечен нефт WTI с увеличи с 0,98 $, или 0,99%, до 99,52 $ за барел.

Цените и на двата бечмарка се намалиха с към 4% в понеделник, като в един миг от сесията Брентът бе поевтинял със 7 $ за барел, а WTI – с към 6 $.

Днес Народната банка на Китай (PBoC) съобщи, че ще поддържа задоволителна ликвидност на финансовите пазари, откакто по-рано разгласи понижаване на съотношението на наложителните банкови запаси (RRR), с цел да поддържа стопанската система.

„ След като централната банка понижи съотношението на наложителните запаси в задгранична валута за банките, това обезпечи известно облекчение за вложителите “, уточни в записка доставчикът на разбори за енергийния пазар Vanda Insights.

Столицата на Китай Пекин разшири всеобщите си проби за COVID-19 от един квартал тази седмица до по-голямата част от града с близо 22 милиона поданици, до момента в който се приготвя за локдаун, сходен на този в Шанхай.

„ Ударът от китайските ограничавания върху търсенето на нефт е в размер от над милион барела дневно и тестването на 12 области през идващите пет дни ще дефинира идващия огромен ход за цените на суровия нефт “, написа Едуард Моя, старши пазарен анализатор за OANDA в записка.

Отделно петима анализатори, интервюирани от Reuters, пресметнаха, че запасите от недопечен нефт в Съединени американски щати са се нараснали с 2,2 милиона барела през седмицата до 22 април.

Запасите от бензин се нарастнали с към 500 хиляди барела предходната седмица, а запасите от дестилати, които включват дизелово гориво и мазут, са намалели с 600 хиляди барела.

Анкетата е извършена преди публикуването на отчета за инвентаризацията от Американския петролен институт.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР