Цените на петрола се стабилизираха в ранната търговия в сряда,

...
Цените на петрола се стабилизираха в ранната търговия в сряда,
Коментари Харесай

Цените на петрола се стабилизираха

Цените на петрола се стабилизираха в ранната търговия в сряда, следвайки внезапният скок от предходната сесия на фона на изявлението на ръководителя на Федералния запас Джером Пауъл, който алармира, че централната банка може да увеличи лихвите по-бавно от предстоящото, съобщи Ройтерс.

Американският недопечен нефт и сортът Брент се търгуват при най-високите си равнища от появяването на мощно заразния вид Омикрон на ковид през ноември, защото не оказа същото въздействие върху търсенето, каквото имаха предходните разновидности.

Към 8:45 часа българско време Брентът поевтиня с 0,09 пункта, или 0,11%, до 83,63 $ за барел, откакто миналата сесия напредна с 3,5%. Цената на американския лек недопечен нефт WTI се увеличи с 0,05 $, или 0,06%, до 81,27 $ за барел, следвайки растеж от 3,8% във вторник.

Дотук се стигна, откакто ръководителят на Федералния запас Джером Пауъл съобщи, че стопанската система би трябвало да устои на настоящия скок на броя на инфектираните с COVID-19 и да понесе единствено „ краткотрайни “ вреди. Той също по този начин сподели, че централната банка е подготвена за стягане на паричната политика.

„ Докато Пауъл увери, че Фед ще предприеме ограничения против възходящата инфлация, което ускори вероятностите за повишение на лихвите през март, той сподели също, че централната банка е в положение да остави недокоснат мощният стопански напредък. Това може да увеличи търсенето на недопечен нефт, “, сподели Леона Лиу, анализатор в DailyFX.

Данните на американският петролен институт обаче показаха по-песимистична картина за търсенето на гориво. Според API запасите от недопечен нефт на Съединени американски щати са намалели с 1,1 млн. барела през седмицата, завършила на 7 януари. Очакванията бяха за спад от 1,9 млн. барела.

В същото време запасите от бензин са се нараснали с 10,9 млн. барела по отношение на прогнозите за растеж от 2,4%, а тези на дестилатите, които включват дизел и горивото за отопление, са нарастнали с 3,3 млн. барела при предстоящо покачване с 1,8 млн. барела.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР