Цените на петрола се стабилизираха в ранната търговия в петък

...
Цените на петрола се стабилизираха в ранната търговия в петък
Коментари Харесай

Цените на петрола се стабилизират в края на седмицата

Цените на петрола се стабилизираха в ранната търговия в петък преди публикуването на основните данни за стопанската система на Съединени американски щати, откакто се покачиха с над 1% през последната сесия заради съкращения на индустриалните цели на ОПЕК+, съобщи Ройтерс.

Към 9:10 часа българско време сортът Брент поевтиня с 0,10 $, или 0,11%, до 94,32 $ за барел. Цената на американския лек недопечен нефт WTI се намали с 0,08 $, или 0,09%, до 88,37 $ за барел.

По-силният $ добави напън върху цените на петрола, откакто редица представители на Федералния запас на Съединени американски щати алармираха за по-нататъшно нападателно стягане на политиката на централната банка.

Представители на Фед не демонстрираха никакво желание да се откажат от най-агресивната акция за повишение на лихвените проценти от десетилетия, като членът на Съвета на шефовете на Фед Лиза Кук, президентът на клона на Фед в Чикаго Чарлз Еванс и президентът на клона на Фед в Минеаполис Нийл Кашкари подчертаха, че битката с инфлацията продължава и те не са подготвени да поддържат смяна на сегашния курс.

Пазарите чакат отчета за новите работни места в неселскостопанския бранш в Съединени американски щати, който би трябвало да бъде оповестен по-късно през днешния ден. Икономисти предвиждат, че през септември са било добавени 250 хиляди работни места спрямо 315 хиляди през август.

И двата петролни примера вървят към седмичен растеж, подкрепени от известието за понижаване на производството от ОПЕК+.

По-рано тази седмица страните от групата ОПЕК+ се съгласиха да затегнат в допълнение световното предложение на недопечен нефт със договорка за понижаване на производството с към 2 милиона барела дневно, което е най-голямото понижение от 2020 година насам. Решението ще понижи доставките на така и така стегнатия пазар, давайки нов подтик на инфлацията.

„ Пазарните настроения към този момент бяха мечи в очакване на намаляване на световната стопанска система и това решение би трябвало в допълнение да стегне пазара “, показаха анализатори от ANZ Research в записка.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън изрази отчаяние от проектите на ОПЕК+, като самият той и чиновници на Белия дом споделиха, че Съединените щати преглеждат всички вероятни други възможности, с цел да предотвратят покачването на цените.

Някои от тези варианти включват освобождение на повече нефт от стратегическия петролен запас или изследване на разновидности за ограничение на износа на сила от американски компании.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР