Цените на петрола се стабилизираха тази сутрин в азиатската търговията

...
Цените на петрола се стабилизираха тази сутрин в азиатската търговията
Коментари Харесай

Котировките на петрола се стабилизираха. Златото леко поевтиня

Цените на петрола се стабилизираха тази заран в азиатската търговията и са напът да отбележат най-големите си седмични спадове от ноември, откакто се развихриха страхове от ескалация на възбраните за съветския нефт против напъните за предложение на повече доставки на пазара от други огромни производители, съобщи Ройтерс.

Сортът Брент от Северно море през днешния ден поевтиня с 16 цента или 0,15 на 100 до 109,17 $ за барел след вчерашното намаляване от 1,6 на 100.

Американският лек недопечен нефт прибави 2 цента или 0,2 на 100 и един барел се търгуваше за 106,04 $ в сутрешаната сесия в Азия.

В седмица на нестабилна търговия, белязана от диалози за ембарго върху съветския нефт, както и за евентуални нараствания на доставките от Иран, Венецуела и Обединените арабски емирства, до момента в който бойните дейности ескалираха в Украйна, Брентът беше пред седмичен спад от към 7 на 100, откакто доближи 14-годишен най-много от 139,13 $ за барел. Американският недопечен нефт се насочи към спад от към 8 на 100, а по-късно доближи връх от 130,50 $ за барел.

И двата договора биха могли да преминат внезапно под 100 $ за барел при всевъзможни вести, които се възприемат като облекчаващи спиранията в доставките, разяснява Джефри Хали, анализатор в ОАНДА (OANDA). По същия метод, и двата договора биха могли елементарно да се върнат над 115 $ за барел при негативни вести, добави той. Просто пазарът е подобен, уточни експертът.

Котировките се успокоиха тази седмица, откакто стана ясно, че Европейски Съюз, мощно подвластен от съветската сила, няма да се причисли към Съединени американски щати и Англия в възбраната за петрола от Русия.

На спотовия пазар златото през днешния ден поевтиня с 0,2 на 100 до 1992,94 $ за тройунция, а фючърсите останаха постоянни на цента от 2000,10 $.

За седмицата досега благородният метал е прибавил 1,2 на 100 към цената си и е напът да означи второ седмично повишаване поради войната в Украйна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР