Цените на петрола се скочиха с над процент в ранната

...
Цените на петрола се скочиха с над процент в ранната
Коментари Харесай

Петролът поскъпна с над процент в ранната търговия

Цените на петрола се скочиха с над % в ранната търговия в понеделник, откакто през уикенда Камарата на представителите на Съединени американски щати утвърди проекта за стимулиране на стопанската система в размер на 1,9 трлн. $, съобщи Ройтерс

Към 8:25 часа българско време цената на сорта Брент се увеличи с 1,04 $, или 1,61%, до 65,46 $ за барел, до момента в който американският лек недопечен нефт WTI нарастна с 0,95 $, или 1,54%, до 62,42 $ за барел.

„ Цените на петрола се възвръщат тази заран дружно с множеството рискови активи на гърба на приемането на законопроекта за стимулиране на стопанската система от долната камара на Конгреса “, разяснява Стивън Инес от Axi.

Законопроектът ще бъде дебатиран в Сената (горната камара) тази седмица. Демократите се надяват да съумеят да прокарат законопроекта без да имат потребност от републиканска поддръжка. Горната камара на американския Конгрес е разделна 50 на 50, като решаващият глас при положение на тъждество има вицепрезидентът Камала Харис.

Цените на петрола бяха подкрепени и от одобряването на имунизацията на Johnson & Johnson’s против COVID-19 от Комисия по храните и медикаментите (FDA) на Съединени американски щати.

Организацията на страните експортьорки на нефт и нейните съдружници, известни като групата ОПЕК+, ще се срещне в четвъртък, с цел да дискутира връщане на пазар на рандеман в размер от 1,5 млн. барела дневно.

Същевременно с това Иран отхвърли започването на договаряния със Съединени американски щати и Европейският съюз за обновяване на нуклеарното съглашение от 2015 година, настоявайки, че Вашингтон първо би трябвало да анулира глобите, които доведоха до внезапен спад на износа на ирански нефт.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР