Цените на петрола се повишиха за втора поредна сесия в

...
Цените на петрола се повишиха за втора поредна сесия в
Коментари Харесай

Петролът поскъпва за втора поредна сесия

Цените на петрола се покачиха за втора поредна сесия в ранната търговия в понеделник, откакто упованията за по-високо търсене и опасенията по отношение на американското произвеждане на фона на вредите от урагана Айда поддържаха пазара, съобщи Ройтерс.

Към 8:50 часа часа българско време сортът Брент нарастна с 0,22 $, или 0,30%, до 73,14 $ за барел. Цената на американския лек недопечен нефт WTI се увеличи с 0,26 $, или 0,37%, до 69,98 $ за барел.

Около три четвърти от производството на нефт от американската страна на Мексиканския залив, което се равнява на към 1,4 млн. барела дневно, продължава да е отвън строя, откакто районът бе ударен от урагана Айда.

Същевременно с това обаче интервенциите на рафинериите се възвръщат по-бързо в сравнение с добива – обстановка, която е противоположна на обичайното възобновяване след стихии. Повечето от 9-те рафинерии в Луизиана, наранени от бурята, са възобновили работа или го направиха в петък.

Royal Dutch Shell, който е най-големият производител на нефт в американската част на Мексиканския залив, анулира част от износа си поради вредите, понесени от офшорните уреди поради урагана Айда.

Отвъд естественото злополучие, вниманието на пазара тази седмица ще бъде фокусирано върху евентуалните проверки на вероятностите за търсене на нефт от Организацията на страните експортьорки на нефт и Международната енергийна организация, защото случаите на инфектирани с ковид по света не престават да се усилват. ОПЕК евентуално ще преразгледа прогнозата си за 2022 година към по-ниска.

„ Изглежда, че цените на нефт може да продължат да се движат в диапазона 70-75 $, както прогнозирахме по-рано “, разяснява икономистът Хауи Лий от сингапурската банка OCBC.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР