Цените на петрола се повишиха в ранната търговия във вторник,

...
Цените на петрола се повишиха в ранната търговия във вторник,
Коментари Харесай

Петролът поскъпна на фона на по-слабия долар


Цените на петрола се покачиха в ранната търговия във вторник, откакто щатският $ се намали по отношение на другите водещи валути, само че облагите бяха лимитирани от терзанията за закъснение на растежа на търсенето на гориво в международен мащаб на фона на икономическите данни от основни вносителки на нефт като Китай, съобщи Ройтерс.

Към 9:00 часа българско време сортът Брент нарастна с минималните 0,01 $, или 0,01% до 93,27 $ за барел, откакто миналата сесия поевтиня с 0,3%. Цената на американския лек недопечен нефт WTI се увеличи с 0,07 $, или 0,08%, до 84,65 $ за барел, следвайки спад от 0,6% в понеделник.

Доларовият показател, който следи хода на американската валута по отношение на кошницата от шест съществени конкурентни валути, се намали при започване на търговията, което направи петрола, деноминиран в долари, по-евтин за други притежатели на валута и спомогна за повишение на цените.

Въпреки това, признаците за нестабилна икономическа интензивност в Съединените щати и Китай, двата най-големи консуматори на нефт в света, ограничиха растежа на цените.

„ Фундаментите на търсенето и предлагането остават значително постоянни, оставяйки икономическите настроения на петролния пазар някъде по средата “, разяснява Вандана Хари, създател на доставчика на разбори на петролния пазар Vanda Insights.

„ Голяма част от влошаващите се вероятности за търсенето към този момент са взети поради, тъй че всеки по-нататъшен напън надолу може да работи постепенно “, добави тя.

Бизнес интензивността в Съединени американски щати се сви за четвърти месец през октомври, като производителите и компаниите за услуги обявиха в месечно изследване на S&P Global, оповестено в понеделник, че търсенето от страна на клиентите понижава.

Това намаляване на търсенето може да значи, че покачванията на лихвените проценти на Федералния запас на Съединени американски щати за битка с инфлацията работят и може да убедят централната банка да забави политиките си за повишение на лихвените проценти, което ще се одобри като позитивен сигнал за търсенето на гориво.

Също в понеделник държавните данни демонстрираха, че вносът на недопечен нефт в Китай през септември е бил с 2% по-нисък от година по-рано, продължавайки наклонността за по-слаб импорт.

Запасите от недопечен нефт в Съединени американски щати също се чака да набъбнат тази седмица, което може да ограничи растежа на цените. Анализатори, интервюирани от Ройтерс, пресметнаха, че запасите от недопечен нефт са се повишили с 200 хиляди барела през седмицата до 21 октомври. Според тях запасите от бензин са намалели с към 1,2 млн. барела, а тези от дестилати, които включват дизел и мазут, са се намалили с 1,1 млн. барела.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР