Цените на петрола се повишиха в ранната търговия в сряда,

...
Цените на петрола се повишиха в ранната търговия в сряда,
Коментари Харесай

Цената на Брента нагоре пета поредна сесия

Цените на петрола се покачиха в ранната търговия в сряда, откакто намаляването на запасите в Съединени американски щати и вероятността за търсенето насърчиха вложителите, съобщи Ройтерс.

Към 8:55 часа българско време цената на сорта брент се увеличи с 0,43 $, или 0,58%, до 74,42 $ за барел. Американският лек недопечен нефт WTI нарастна с 0,37 $, или 0,51%, до 72,49 $ за барел.

Дори неенергийните търговци залагат, че цените на петрола ще продължат да порастват, разяснява Едуард Моя, старши пазарен анализатор в ОАНДА (OANDA). Той дефинира пазара като прекално бичи. По думите му вероятността за търсенето на нефт е доста добра, защото възобновяване в Съединени американски щати, Европа и Азия ще върне търсенето до равнищата отпреди коронавирус през втората половина на идната година.

Освен това американските петролни ресурси са намалели с 8,5 милиона барела през седмицата до 11 юни, съгласно двама пазарни источници, позоваващи се на данните на Американския петролен институт.

Очаква се и публично да бъде регистриран спад на запасите за четвърта поредна седмица - с към 3,3 милиона барела, предвиждат анализатори, анктериани от Ройтерс, преди днешните данни на американското държавно управление.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР