Цените на петрола се повишиха в ранната търговия в сряда

...
Цените на петрола се повишиха в ранната търговия в сряда
Коментари Харесай

Цените на петрола се повишиха на фона на данните за запасите на САЩ

Цените на петрола се покачиха в ранната търговия в сряда на фона на данните, че запасите на нефт в Съединени американски щати са намелили по-малко от предстоящото, съобщи Ройтерс.

Към 9:00 часа българско време цената на сорта Брент се увеличи с 0,75 $, или 1,18%, до 64,42 $ за барел, до момента в който американският лек недопечен нефт WTI нарастна с 0,72 $, или 1,20%, до 60,90 $ за барел.

Сигналите за мощно икономическо възобновяване в Китай и Съединени американски щати поддържаха цените на петрола през последните дни, само че опасенията към разпространяването на ваксини в международен мащаб и възходящият брой на инфектираните с COVID-19 в Индия и Бразилия ограничиха растежа им.

„ Продължаващите пречки в разпространяването на ваксини и наближаването на пиковите стойности на инфектираните от януари евентуално ще сложи таван на растежа на цените на недопечен нефт в кратковременен проект. Същевременно с това оптимизма към възобновяване на Съединени американски щати и излизането от рецесията с COVID-19 в международен мащаб слага долна границата, под която цените няма да паднат “, разяснява Вандана Хари от Vanda Insights

Цените бяха подкрепени от отчета на Американския петролен институт, който регистрира спад на запасите от недопечен нефт на Съединени американски щати с 3,6 млн. барела в седмицата до 9 април. Прогнозите на анализаторите, интервюирани от Ройтерс, бяха за спад от към 2,9 млн. барела. Търговците чакат и формалните данни на Енергийната осведомителна администрация на Съединени американски щати.

Същевременно с това Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) увеличи прогнозата си за международното търсене на нефт през тази година. Според ОПЕК търсенето на нефт ще нарасне с 5,95  млн. барела дневно през 2021 година, което е със 70 000 барела дневно повече спрямо прогнозата от предишния месец.

 

.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР