Цените на петрола се повишиха в ранната търговия в четвъртък,

...
Цените на петрола се повишиха в ранната търговия в четвъртък,
Коментари Харесай

Петролът поскъпна на фона на опасенията за предлагането

Цените на петрола се покачиха в ранната търговия в четвъртък, откакто енергийното опълчване сред европейските страни и Русия насочи мислите на вложителите към това какъв брой лимитирани могат да станат доставките на гориво в бъдеще, написа Ройтерс.

Към 8:55 часа българско време сортът Брент нарастна с 0,76 $, или 0,86%, до 88,76  за барел, откакто завърши миналата сесия на най-ниското си равнище от началото на февруари насам. Цената на американския лек недопечен нефт WTI се увеличи с 0,81 $, или 0,99%, до 82,75 $ за барел.

Цените получиха поддръжка от опасността на съветския президент Владимир Путин да спре износа на нефт и газ от страната, в случай че европейските купувачи наложат тавани на цените.

Европейският съюз предложи да ограничи цените на съветския газ няколко часове по-късно, повишавайки риска от въвеждане на енергийни режими в някои най-богатите страни в света тази зима, в случай че Москва извърши опасността си. Руският енергиен колос „ Газпром “ към този момент спря доставките по газопровода „ Северен поток-1 “, прекъсвайки забележителна част от потоците на газ за Европа.

Тенденцията при цените на петрола се образува от „ разнообразни външни сили като енергийната борба сред западните страни и Русия “, показват анализатори от Haitong Futures в записка.

Потенциалното влияние на всяка договорка или възобновяване на съглашение сред Запада и Иран за нуклеарната стратегия на Техеран също би било доста, означават те. Това съглашение ще докара до унищожаване на глобите върху износа на ирански нефт.

Междувременно се чака редица централни банки в близост да стартират нов кръг от покачвания на лихвените проценти в своята битка с инфлацията.

Очаква се Европейската централна банка да увеличи внезапно лихвените проценти на срещата си по-късно през днешния ден. Следващата среща на Федералния запас на Съединени американски щати е на 21 септември.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР