Цените на петрола се повишиха в ранната търговия в четвъртък,

...
Цените на петрола се повишиха в ранната търговия в четвъртък,
Коментари Харесай

Петролът поскъпна на фона на продължаващата волатилна търговия

Цените на петрола се покачиха в ранната търговия в четвъртък, откакто по-рано тази седмица пазарите бяха разтърсени от загуби на доставки от Либия и тревожни вероятности за търсенето, защото Международният валутен фонд намали прогнозите си за световен напредък, съобщи Ройтерс.

Към 9:10 часа българско време сортът Брент нарастна с 1,58 $, или 1,48%, до 108,4 $ за барел, възстановявайки се от загубите от предходния ден. Цената на американския лек недопечен нефт WTI с увеличи с 1,38 $, или 1,35%, до 103,6 $ за барел.

Анализатори настояват, че пазарната неустойчивост евентуално скоро ще се усили още веднъж, защото Европейският съюз към момента обмисля възбрана за вноса на съветски нефт поради нашествието в Украйна, която Москва назовава „ специфична военна интервенция “.

„ Петролът и енергийните пазари като цяло са изправени пред доста огромни проблеми, с цел да останат тихи за дълго “, сподели анализаторът от Commonwealth Bank Тобин Гори.

Либия, която е член на ОПЕК, съобщи в сряда, че губи повече от 550 000 барела дневно рандеман заради блокади на огромни залежи и експортни терминали.

Перспективите за търсене в Китай не престават да тежат върху пазара, до момента в който най-големият вносител на нефт в света постепенно облекчава строгите ограничавания против разпространяването на COVID-19, които засегнаха индустриалната активност и световните вериги за доставки.

Международният валутен фонд подчертава върху рисковете в Китай, когато понижи прогнозата си за световен стопански напредък с съвсем цялостен процентен пункт във вторник.

Въпреки това петролният пазар остава под напрежение, защото Организацията на износителките на нефт (ОПЕК) и нейните съдружници, отпред с Русия, известно общо като ОПЕК+, изпитват компликации да изпълнят задачите си за произвеждане, а запасите от недопечен нефт в Съединени американски щати понижиха внезапно през седмицата, завършила на 15 април.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР