Цените на петрола се повишиха в ранната търговия в четвъртък,

...
Цените на петрола се повишиха в ранната търговия в четвъртък,
Коментари Харесай

Петролът поскъпна след предупреждението на МАЕ за шок в световното предлагане

Цените на петрола се покачиха в ранната търговия в четвъртък, откакто Международната организация по силата (МАЕ) съобщи, че пазарите могат да изгубят три милиона барела съветски нефт дневно от месец април, съобщи Ройтерс.

Загубата на доставки ще бъде доста по-голяма от упования спад в търсенето с един милион барела дневно, провокиран от по-високите цени на горивата, показват от организацията.

Към 8:45 часа българско време сортът Брент нарастна с 2,27 $, или 2,32%, до 100,3 $ за барел, до момента в който цената на американския лек недопечен нефт WTI се увеличи с 1,89 $, или 1,99% до 96,93 $ за барел. И двата сорта приключиха миналата сесия със спад на фона на непредвидения растеж на запасите от недопечен нефт на Съединени американски щати и сигналите за прогрес в мирните договаряния сред Русия и Украйна.

Цените се намалиха предходната сесия поради данните на Администрацията за енергийна информация на Съединени американски щати, съгласно които запасите от нефт в страната нарастнали с 4,3 милиона барела през седмицата до 11 март, достигайки 415,9 милиона барела. Очакванията на анализаторите бяха за спад от 1,4 млн. барела.

„ Въпросите за това какъв брой огромни ще бъдат съмненията при съветския нефт и несигурността към търсенето ще продължат да държат енергийните пазари напрегнат “, разяснява Едуард Моя, старши пазарен анализатор за OANDA.

Петролният пазар значително подцени решението на Федералния запас на Съединени американски щати в сряда да увеличи лихвените проценти с 25 базисни пункта до диапазон 0,25-050 %, защото този ход беше предстоящ отдавна.

Пазарните настроения също бяха ненапълно подкрепени от обещанието на Китай да вкара политики за стимулиране на финансовите пазари и икономическия напредък, до момента в който спадът на новите случаи на COVID-19 в в страната укрепи очакванията, че управляващите могат да отстранен възбраните за пътешестване и да разрешат на фабриките да възобновят производството в градовете, който са под обсада.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР