Цените на петрола се повишиха в ранната търговия в четвъртък

...
Цените на петрола се повишиха в ранната търговия в четвъртък
Коментари Харесай

Петролът поскъпна преди срещата на ОПЕК+

Цените на петрола се покачиха в ранната търговия в четвъртък на фона на прогнозите, че Организацията на страните експортьорки на нефт и нейните съдружници, известни като групата ОПЕК+, може да вземе решение за опазване на рестриктивните мерки върху добива по време на днешната си среща, съобщи Ройтерс. На цените се отрази и спада на запасите в Съединени американски щати.

Към 8:40 часа българско време цената на сорта Брент се увеличи с 0,30 $, или 0,47%, до 64,37 $ за барел, откакто в скочи с над 2%. Американският лек недопечен нефт WTI нарастна с 0,20 $, или 0,33%, до 61,48 $ за барел.

ОПЕК+ обмисля да резервира настоящите сега ограничения за редуциране на производството и през април, вместо да усили добива, защото възобновяване на търсенето остава нежно поради рецесията с ковид, споделят с Ройтерс трима източника от организацията.

Пазарът очакваше ОПЕК+ да облекчи съкращенията от април, възстановявайки рандеман в размер на 500 хиляди барела дневно. Прогнозите бяха и водачът на ОПЕК Саудитска Арабия да приключи доброволното си понижение на производството с 1 млн. барела дневно.

Анализатори от американската банка Citi обявиха, че устойчивото възобновяване на цените на суровия нефт стартира да разкрива разликите в позициите на страните от ОПЕК+, само че прибавиха, че чакат те да намерят компромисно решение за нарастване на добива с 500 хиляди барела дневно през март.

От банката чакат Саудитска Арабия да приключи доброволните съкращения от 994 хиляди барела дневно и да резервира индустриалната си квота от 8,256 млн. барела дневно.

В Съединени американски щати, макар рекордният скок на запасите от недопечен нефт с над 21 млн. барела през предходната седмица, запасите от бензин записаха най-големият спад от 30 година насам, откакто продукцията на рафинериите доближи най-ниското си равнище в историята поради рекордно ниските температури в Тексас през втората половина на февруари, които сковаха промишлеността.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР