Цените на петрола се повишиха днес заради очакванията, че ОПЕК

...
Цените на петрола се повишиха днес заради очакванията, че ОПЕК
Коментари Харесай

Петролът поскъпна в заиатската търговия

Цените на петрола се покачиха през днешния ден поради упованията, че ОПЕК и съюзничките му ще удължат минимум с три месеца свиването на производството. Освен това оптимизмът на пазара бе заздравен от новината за нова обещаваща ваксина против COVD-19, съобщи Ройтерс.

Лондонскит вид Брент от Северно море, чиято цена е референтна за европейския пазар, с доставка през януари, нарастна с 16 цента или с 0,4 на 100 до 43,98 $ за барел.

Американският лек недопечен нефт с доставка през декември, прибави 13 цента или 0,3 на 100 до 41,47 $ за барел в азиатската електронна сесия на Нюйоркската комерсиална борса.

Финансовите пазари регистрираха възходяща наклонност поради очакванията за по-бързо икономическо възобновяване, откакто компаниятаModerna съобщи, че тестванията на нейната ваксина против COVID-19 са посочили успеваемост на 94,5 %.

За през днешния ден е планувана видеоконферентна среща на формата ОПЕК+, в който влиза петролният картел плюс главните производителки на черно злато, измежду които е и Русия. Очаква се министерския комитет на ОПЕК+ да предложи промени в квотите, когато министрите се съберат на 30 ноември и 1 декември.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР