Цените на петрола се повишават в понеделник преди срещата на

...
Цените на петрола се повишават в понеделник преди срещата на
Коментари Харесай

Цената на петрола очаква решението на ОПЕК+ за добива

Цените на петрола се покачват в понеделник преди срещата на ОПЕК+, което е оценката на търговците за опцията за редуциране на производството.

Стойността на ноемврийските фючърси на суровия нефт вид " Брент " на лондонската борса ICE Futures стана 95,06 $ за барел тази заран, което е с 2,04 $ (2,19 лева.) повече от цената при затваряне на миналата сесия. Тези договори нарастнаха с 0,66 $ (0,7%) до 93,02 $ за барел по време на търговията в петък.

Цената на фючърсите на WTI за октомври при електронната търговия към тази заран е 88,66 $ за барел, което е с 1,79 $ (2,06%) повече по отношение на миналата сесия. До затварянето на пазара в петък тези договори нарастнаха с 0,26 $ (0,3%) до 86,87 $ за барел.

До края на миналата седмица цената на сорта Brent се намали с 6,1%, а на WTI - с 4,6%.

Повечето специалисти към момента считат, че ОПЕК+ няма да понижи проекта си за рандеман на нефт през октомври, отбелязва Bloomberg. Анализаторите на JPMorgan изясняват това с обстоятелството, че летният остатък на първични материали на международния пазар може бързо да се трансформира в недостиг.

Енергийната рецесия в Европа се задълбочава, защото доставките на съветски газ по газопровода " Северен поток " са спрени. В петък вечерта " Газпром " съобщи, че работата по поддръжката на единствената работеща турбина на " Северен поток " е разкрила " груби нередности " и газопроводът няма да работи, в случай че те не бъдат отстранени. Това действително демонстрира, че след оповестената рехабилитация по " Северен поток 1 " няма да потекат и 20% съветски природен газ, който влиза в Европа от юли месец.

Преди няколко дни страните от Г-7 утвърдиха проект за. За да изпълнят този проект, страните от Г-7 имат намерение да забранят застраховането на танкери, пренасящи съветски нефт, в случай че той се продава на цена над избрана граница.
 ОПЕК може да понижи добива при криза
ОПЕК може да понижи добива при криза

Съкращенията може да не са неизбежни, Иран може да се върне на петролните пазари, близо е до нуклеарна сделка
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР