Цените на петрола се повишават в азиатската търговия днес на

...
Цените на петрола се повишават в азиатската търговия днес на
Коментари Харесай

Петролът поскъпна на пазарите в Азия

Цените на петрола се покачват в азиатската търговия през днешния ден на фона на геополитическото напрежение в Близкия изток и намаляването на офшорните петролни кладенци, експлоатирани от Съединени американски щати, съобщи Франс прес.

В азиатската електронна сесия американският лек недопечен нефт с доставка през февруари прибави 20 цента до 63,57 $ за барел.

Лондонският вид Брент от Северно море с доставка през март нарастна с 23 цента до 68,84 $ за барел.

Според анализатори обаче стартират да се следят признаци за напън върху цените на петрола, които доближиха максимуми от декември 2014 година.

Опасенията от ново дестабилизиране на Близкия изток се появиха, откакто турски танкове и пехота навлязоха в Северна Сирия в интервенция против кюрдските формирования.

Конфликтът води до повишение на цените поради стратегическото състояние на страната по маршрутите за експорт на нефт, показва анализаторът Стивън Инес.

Инвеститорите са повлияни и от данни за спад в броя на петролните кладенци на Съединени американски щати през седмицата до 19 януари. Това успокои опасенията, че американските производители ускоряват предлагането, застрашавайки резултата от съглашението за понижаване на добива, което бе реализирано от ОПЕК и сътрудниците й за стабилизиране на пазара.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР