Цените на петрола се понижиха във вторник, след като инвеститорите

...
Цените на петрола се понижиха във вторник, след като инвеститорите
Коментари Харесай

Цената на петрола слезе под $69 за барел

Цените на петрола се намалиха във вторник, откакто вложителите преразгледаха вероятността от спиране на доставките в Близкия изток вследствие убийството на висшия ирански боен пълководец.

Фючърсите за суровия нефт вид Brent през днешния ден сутринта на лондонската борса поевтинява с 1,5%, до 68,27 $ за барел, с 67 цента под цената от закриването на търговията в понеделник. В хода на търговията цената спадна и под 68 $ за барел

Американският пример WTI се търгува на нюйоркската стокова борса в това време по 62,62 $, което е 65 цента по-евтино от вера, откакто по-рано падна през днешния ден во хода на сесията спадна с 1,5% до 62,30 $.

Цените се повишиха по време на предходните две сесии, като Brent доближи най-високия си резултат от септември, до момента в който WTI се увеличи най-много от април предходната година. Печалбите последваха опасения от ескалация на спора сред Съединени американски щати и Иран и евентуални спирания на доставките в Близкия изток след удара с дрон в Багдад на 3 януари, който умъртви иранския Касем Солеймани.

Но някои анализатори смекчиха упованията за необятно разпространяване на спора. Иран ще се нуждае от валутни доходи от износа на нефт и ще бъде срещу техния интерес, в случай че се опитат да блокират Ормузкия пролив. Приблизително 20% от международния нефт минава по Близкия изток, който граничи с Иран, напомня Ройтерс.

Консултантска група Eurasia съобщи, че Иран евентуално ще се концентрира по-тясно върху военните цели на Съединени американски щати, вместо върху енергийните цели.

Цените на суровината също бяха подкрепени от по-стриктното съблюдаване от ОПЕК на рестриктивните мерки за добива на нефт.

Стоковите запасите от недопечен нефт в Съединени американски щати евентуално са спаднали за четвърта седмица подред, до момента в който износът се е ускори, сподели изследване на Ройтерс в понеделник. Шестима анализатори пресметнаха, че ресурси са се понижили с 4,1 милиона барела през седмицата до 3 януари. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР