Цените на петрола се понижиха в ранната търговия в сряда,

...
Цените на петрола се понижиха в ранната търговия в сряда,
Коментари Харесай

Петролът поевтиня в ранната търговия

Цените на петрола се намалиха в ранната търговия в сряда, откакто възходящия брой на инфектираните с COVID-19 в Индия и по-големият от предстоящото растеж на американските ресурси засенчиха прогнозата на ООПЕК за устойчиво възобновяване на световното търсене на горива, съобщи Ройтерс.

Към 9:00 часа българско време цената на сорта Брент се увеличи с 0,30 $, или 0,45%, до 66,72 $ за барел, до момента в който американският лек недопечен нефт WTI нарастна с 0,26 $, или 0,41%, до 62,20 $ за барел.

До тези резултати се стигна, откакто Американският петролен институт разгласи, че запасите от недопечен нефт в Съединени американски щати са нарастнали с 4,139 млн. барела през последната седмица, което е доста повече от предстоящото от анализаторите, интервюирани от Ройтерс. По-късно през днешния ден Енергийната осведомителна администрация ще разгласява формалните данни за запасите.

Днес търговията на нефт стартира с растеж, откакто страните производителки на нефт от групата ОПЕК+ поддържаха нарастването на добива с 2,1 млн. барела дневно в границите на идващите три месеца. В това число влиза и анулацията на едноличното решение на Саудитска Арабия за редуциране на производството с 1 млн.

„ В началото пазарите разгледаха обстановката в Индия и опасенията към Бразилия и си споделиха, че тов аса опасности, само че сега историята на търсенето е по-важна “, разяснява Вивек Дар от Commonwealth Bank

Бързото разпространяване на COVID-19 в Индия ограничи покачването на цените на петрола, защото потреблението на гориво и производството на рафинериите в третият максимален вносител на черно злато падна. Силното възобновяване в Съединени американски щати и Китай обаче компенсира тези резултати.

„ Индия несъмнено носи риск, само че не мисля, че тя ще дерайлира този ритъм на възобновяване “, сподели Дар.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР