Цените на петрола се понижиха в ранната търговия в понеделник,

...
Цените на петрола се понижиха в ранната търговия в понеделник,
Коментари Харесай

Цените на петрола започват седмицата на червена територия

Цените на петрола се намалиха в ранната търговия в понеделник, макар че започнаха деня с растеж на фона на информацията, че Китай ще облекчи някои от строгите си ограничения против разпространяването на COVID-19, подхранвайки очакванията за възобновяване на икономическата интензивност и търсенето при най-големия вносител на недопечен нефт в света, съобщи Ройтерс.

Към 8:45 часа българско време сортът Брент поевтиня с 0,48 $, или 0,50%, да 95,51 $ за барел. Цената на американския лек недопечен нефт WTI се намали с 0,52 $, или 0,58%, до 88,44 $ за барел. Предходната сесия двата петролни примера нарастнаха надлежно с 1,1% и 2,9%

Цените на суровините се покачиха в петък, откакто Националната здравна комисия на Китай поправя своите ограничения за предварителна защита и надзор на Коронавирус. През уикенда обаче новите случаи на инфектирани с COVID-19 в страната се покачиха.

„ Пазарът беше прекомерно оптимистичен. Вирусът ще се популяризира по-бързо през зимата и бързият напредък на случаите прави невероятно за китайското държавно управление да поправя политиката за нулев Коронавирус “, сподели Леон Ли, основан в Шанхай анализатор на CMC Markets.

„ Освен това ще отнеме известно време от показване на политиката до нейното използване, тъй че цялостната либерализация на Китай може да би трябвало да изчака до първото тримесечие на идната година, което значи, че възобновяване на цените на петрола предишния петък е неустойчиво “, добави той.

Облекчаването на рестриктивните мерки в Китай, най-големият вносител на недопечен нефт в света, включваше понижаване на дните карантина за близки контакти на инфектирани и идващи пасажери с два дни, както и унищожаване на наказването за самолетните компании, които транспортират инфектирани пасажери.

„ Последното облекчение на карантинните условия сигурно е стъпка в вярната посока, само че пазарът евентуално ще би трябвало да види по-нататъшно облекчение, в случай че желаеме този неотдавнашен възторг да се резервира “, уточни ING в записка.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР