Цените на петрола се понижиха в ранната търговия в понеделник,

...
Цените на петрола се понижиха в ранната търговия в понеделник,
Коментари Харесай

Петролът поевтиня заради ситуацията с коронавируса в Индия

Цените на петрола се намалиха в ранната търговия в понеделник, откакто тежките епидемиологични условия в Индия се отразиха отрицателно на търсенето на суровината и засенчиха оптимизма към възобновяване в развитите страни и Китай през втората половина на годината, съобщи Ройтерс.

Към 9:10 часа българско време цената на сорта Брент се намали с 0,35 $, или 0,52%, до 66,41 $ за барел, до момента в който американският лек недопечен нефт WTI поевтиня с 0,33 $, или 0,52%, до 63,25 $ за барел.

Ограничителните ограничения против разпространяването на ковид в Индия доведоха до спад на продажбите на гориво през април в третия максимален вносител на нефт в света.

„ Общото търсене на гориво е намаляло с към 7% спрямо равнищата от април 2019 година “, разяснява А. К. Сикх от Bharat Petroleum Corp, като добави, че през март търсенето в страната е било покрай равнищата от преди пандемията.

Анализаторите чакат търсенето на гориво в Индия за транспортни цели да се срине още повече през май поради по-строгите ограничавания.

„ Като се има поради, че COVID-19 в Индия наподобява към момента не е достигнал своя пик, чакаме да забележим спомагателен спад на търсенето през май “, означиха в записка анализатори от ING.

В международен мащаб обаче разпространяването на ваксини продължава да поддържа търсенето на нефт, като упованията са то да доближи връхна точка през третото тримесечие. По тази причина анализаторите покачиха прогнозите си за цената на сорта Брент за пети следващ месец, сочат данните  на Ройтерс.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР