Цените на петрола се понижиха в ранната търговия в петък,

...
Цените на петрола се понижиха в ранната търговия в петък,
Коментари Харесай

Петролът поевтиня на фона на засилването на долара

Цените на петрола се намалиха в ранната търговия в петък, откакто поевтиняването на облигациите докара до повишаване на $. Засилиха се и упованията, че откакто котировките на черното злато се върнаха на нивата си преди пандемията, предлагането на пазара ще се усили, съобщи Ройтерс

Към 9:00 часа българско време цената на сорта Брент се намали с 0,88 $, или 1,32%, до 66 $ за барел, откакто през вчерашния ден котировките му спаднаха с 16 цента.Американският лек недопечен нефт WTI поевтиня с 0,85 $, или 1,34%, до 62,68 $ за барел, изтривайки облагите, насъбрани в четвъртък.

„ Суровият нефт се отдръпна умерено от скорошните си върхове на фона на анти-рисковите настроения, откакто тържищата в Азиатско-Тихоокеанския район последваха отрицателните резултати на Уолстрийт “, разяснява Маргарет Янг, пълководец от DailyFX.

Тя съобщи, че разпродажбата на пазара за облигации води до повишаване на $ и растеж на доходността. По-силните зелени пари вършат деноминираните в щатски долари цени на петрола по-високи за страните, които купуват недопечен нефт с други валути.

Въпреки този спад, двата сорта са на път да завършат февруари с 20-процентов растеж, провокиран от проблемите с добива в Съединени американски щати и оптимизма към възобновяване на търсенето поради имунизациите.

Инвеститорите имат вяра, че плануваната за идната седмица среща на Организацията на страните експортьори на нефт и нейните съдружници (ОПЕК+) ще докара до растеж на предлагането на пазара.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР