Цените на петрола се понижиха в ранната търговия в четвъртък,

...
Цените на петрола се понижиха в ранната търговия в четвъртък,
Коментари Харесай

Петролът поевтиня на фона на смесените данни за търсенето

Цените на петрола се намалиха в ранната търговия в четвъртък, съкращавайки облагите от предходните две търговски сесии, поради несигурността във връзка с търсенето в кратковременен проект на фона на възходящия брой на случаите на инфектирани с разновидността Омикрон на ковид по света, написа Ройтерс.

Към 9:10 часа българско време Брентът поевтиня с 0,24 $, или 0,28%, до 84,43 $ за барел, откакто миналата сесия напредна с 1,3%. Цената на американския лек недопечен нефт WTI се намали с 0,23 $, или 0,28%, до 82,41 $ за барел, следвайки растеж от 1,7% в сряда.

Според данните на Администрацията за енергийна информация (АЕИ) на Съединени американски щати търсенето на гориво е намаляло доста поради Омикрон, като запасите на страната от бензин са се нараснали с 8 млн. барела през седмицата до 7 януари. Очакванията на анализаторите бяха за растеж от 2,4 млн. барела.

„ Търсенето на бензин беше по-слабо от предстоящото и към момента под предпандемичните равнища. Ако това се трансформира в наклонност, повишаването на петрола няма да продължи “, разяснява анализаторът на OANDA Едуард Моя

Въпреки това, добави Моя, упованията са въздействието на Омикрон да бъде кратковременно.

По-рано тази седмица пазарът се концентрира върху по-големият от предстоящото спад на запасите от недопечен нефт и обстоятелството, че запасите са на най-ниското си ниво от октомври 2018 година насам, което в сряда докара до покачване на цените на Брента и американския лек недопечен нефт до най-високите им нива от два месеца.

„ В реалност седмичният отчет на АЕИ не беше толкоз оптимистичен. Въпреки че запасите от недопечен нефт паднаха с 4,8 млн. барела, това бе обезщетено от натрупването на ресурси от рафинирани артикули “, разясняват от Citi.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР