Цените на петрола се понижиха в ранната търговия в четвъртък,

...
Цените на петрола се понижиха в ранната търговия в четвъртък,
Коментари Харесай

Петролът поевтиня след изненадващ ръст на запасите в САЩ

Цените на петрола се намалиха в ранната търговия в четвъртък, удължавайки загубите си от последните два дни, откакто данните за запасите от нефт в Съединени американски щати демонстрираха неочакван растеж, съобщи Ройтерс.

Към 8:45 часа българско време сортът Брент поевтиня с 0,24 $, или 0,31%, до 78,40 $ за барел. В сряда сортът поевтиня с 0,6%.

Цената на американския лек недопечен нефт WTI се намали с 0,07 $, или 0,09%, до 74,76 $ за барел. Предходната сесия WTI също изгуби 0,6% от цената си.

До тези резултати се стигна, откакто Администрацията за енергийна информация заяви, че запасите от недопечен нефт на Съединени американски щати са нарастнали с 4,6 млн. барела в седмицата до 24 септември, достигайки общо 418,5 млн. барела. Анализаторите, интервюирани от Ройтерс, предвидиха спад от 1,7 млн. барела.

След два дни на загуби петролните бикове не престават да гледат към идната граница, която да бъде прескочена от черното злато, откакто по-рано тази седмица Брентът мина прага от 80 $ за барел за първи път от 3 години насам.

„ 80 $ не е прекомерно висока цена “, разяснява Джоузеф Пери от StoneX.

От позиция на производството, идната седмица се чака Организацията на страните експортьорки на нефт и нейните съдружници отпред с Русия, известни като ОПЕК+, да запазят съглашението за увеличение на добива с 400 хиляди барела дневно през ноември.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР