Цените на петрола се понижиха в ранната търговия понеделник на

...
Цените на петрола се понижиха в ранната търговия понеделник на
Коментари Харесай

Цените на петрола започват седмицата на червена територия

Цените на петрола се намалиха в ранната търговия понеделник на фона на опасенията за закъснение на китайската стопанска система, откакто изследване сподели спад на растежа на фабричната интензивност в страната, съобщи Ройтерс.

Към 8:55 часа българско време сортът Брент поевтиня с 0,81 $, или 1,07%, до 74,60 $ за барел, до момента в който цената на американския лек недопечен нефт WTI се намали с 0,67 $, или 0,91%, до 73,28 $ за барел.

„ Китай водеше икономическото възобновяване в Азия и в случай че отдръпването се задълбочи, ще се засилят опасенията, че световните вероятности не са розови “, разяснява Едуард Моя от OANDA.

„ Πpoгнoзитe зa тъpceнeтo нa cypoв пeтpoл ca кобелбливи, като те най-вероятно няма да се стабилизират, до момента в който не се подобрят равнищата на световна имунизация “, добави той.

Pъcтът нa фабричната aĸтивнocт нa Kитaй се намали pязĸo пpeз юли, откакто търсенето се сви за първи път от повече от година, частично заради високите цени на продуктите.

По-слабите резултати от частното изследване, обхващащо най-много експортно насочените и дребните производители, не се разграничават основни от формалното прочуване, оповестено в събота, което сподели, че интензивността пораства с най-бавните темпове от 17 месеца.

На цените се отразиха и данните от прочуване на Ройтерс, съгласно които добивът на нефт от ОПЕК е повишен през юли до най-високото си равнище от април 2020 година, откакто по- рано страните от петролния картел се договориха да разхлабят рестриктивните мерки върху производството.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР