Цените на петрола се понижиха в днешната търговия като европейския

...
Цените на петрола се понижиха в днешната търговия като европейския
Коментари Харесай

Цените на сорта Брент вървят към понижение за шеста поредна седмица, въпреки че ОПЕК+ намали добива

Цените на петрола се намалиха в днешната търговия като европейския вид върви към шеста поредна седмица на намаляване, защото контрактуваните съкращения на добива от страна на ОПЕК+ се оказват по-малки от предстоящото, съобщи Ройтерс.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, който е референтен за Европа, се намалиха с 39 цента или 0,5 на 100 до 80,47 $ за барел в азиатската търговия.

Котировките на американския лек недопечен нефт регистрираха спад от 23 цента или 0,3 на 100 до 75,73 $ за барел.

Цените на сорта Брент са на равнища, по-ниски от затварянето предходната седмица, само че американският вид компенсира някои загуби и се търгува малко по-високо ниво от предходната седмица.

ОПЕК+, която добива над 40 на 100 от международния нефт, се концентрира върху понижаване на производството. Цените паднаха от към 98 $ за барел в края на септември поради опасения от по-слаб стопански напредък през 2024 година и упования за остатък в предлагането.

Саудитска Арабия, Русия и други страни от ОПЕК+ се споразумяха за непринудено понижаване на добива с 900 000 барела дневно в допълнение към към този момент съществуващите съкращения на производството с 1,3 милиона барела дневно. Представителите им по-рано бяха разискали до 2 милиона барела дневно в нови ограничавания на добива.

От " Голдман Сакс " (Goldman Sachs) показаха, че ходът на производителите на нефт е " краткотраен отговор " и " сложен за осъществяване ", отбелязва Ройтерс, съобщи Българска телеграфна агенция.

Саудитска Арабия, Русия, ОАЕ, Ирак, Кувейт, Казахстан и Алжир показаха след вчерашната среща, че съкращенията, възлизащи общо на 2,2 милиона барела дневно, ще бъдат анулирани последователно след първото тримесечие, в случай че пазарните условия разрешават.

Отделно Бразилия съобщи в четвъртък, че ще се причисли към ОПЕК+ през идната година. Подобен ход обаче няма да обвърже най-голямата страна в Южна Америка с понижаване на производството.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР