Цените на петрола се понижиха в четвъртък, изтривайки част от

...
Цените на петрола се понижиха в четвъртък, изтривайки част от
Коментари Харесай

Петролът поевтиня в ранната търговия в четвъртък

Цените на петрола се намалиха в четвъртък, изтривайки част от облагите насъбрани през последните дни на фона на спекулациите, че мощното показване на пазара може да изкуши производителите като Саудитска Арабия да понижат съкращенията на добива, съобщи Ройтерс.

Към 8:45 часа българско време цената на сорта Брент се намали 0,38 $, или 0,62%, до 61,09 $ за барел, до момента в който американският лек недопечен нефт WTI поевтиня с 0,34 $, или 0,58%, до 58,34 $ за барел.

Междувременно Енергийна осведомителна администрация на Съединени американски щати заяви, че запасите от нефт в страната са паднали с 6,6 млн. барела до 469 млн барела – най-ниското равнище от март насам. Това е трета поредна седмица на спад. Анализаторите, интервюирани от Ройтерс, чакаха растеж от 985 хиляди барела.

Според някои анализатори цените на петрола са поскъпнали прекалено много през последните дни, което може да накара производителите да разширят добива.

„ Въпреки че откриха поддръжка в понижението на запасите от недопечен нефт в Съединени американски щати, цените на петрола не можеха да удържат облагите си на фона на упованието, че Саудитска Арабия може да анулира едностранното си решение да свие добива през февруари и март, а ОПЕК може да алармира за нарастване на производството по време на срещата си през арт “, съобщи Стивън Инес от Axi

Обявеното от Саудитска Арабия стесняване на добива на нефт през февруари и март, което е допълнение към признатото от Организацията на страните експортьори на нефт и нейните съдружници редуциране на добива,  лимитира предлагането и балансира международните пазари.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР