Цените на петрола се понижиха днес, след като бе отчетено

...
Цените на петрола се понижиха днес, след като бе отчетено
Коментари Харесай

Цените на петрола се понижиха в азиатската търговия

Цените на петрола се намалиха през днешния ден, откакто бе регистрирано нарастване на запасите на недопечен нефт и горива в Съединени американски щати. Това съживи опасенията от свръхпредлагане и свиващо се търсене в най-големия в света консуматор на суровината поради рецесията, провокирана от новия ковид, съобщи Ройтерс.

Лондонският вид Брент от Северно море, чиято цена е референтна за европейския пазар, поевтиня с 59 цента или с 1,4 на 100 до 40,59 $ за барел.

Американският лек недопечен нефт намали цената си със 72 цента или с 1,9 на 100 до 38,22 $ за барел в азиатската електронна сесия на Нюйоркската комерсиална борса.

И двата съществени сорта в понеделник нарастнаха до тримесечни максимуми, само че някои анализатори разясняват, че покачването на петролния пазар е прекомерно огромно и е станало прекомерно бързо, тъй като пандемията от новия ковид продължава да се популяризира по света и някои страни регистрират максимума на броя на инфектираните.

Американските петролни ресурси са нарастнали през седмицата, завършила на 5 юни с 8,4 милиона барела, регистрира Американският петролен институт, до момента в който анализаторите, интервюирани от Ройтерс, чакаха спад с 1,7 милиона барела, съобщи Българска телеграфна агенция.

Днес се чакат формалните данни на министерството на енергетиката на Съединени американски щати за петролните ресурси на страната.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР