Цените на петрола се понижават за втори пореден ден в

...
Цените на петрола се понижават за втори пореден ден в
Коментари Харесай

Петролът поевтинява за втори ден на фона на данните за американските запаси

Цените на петрола се намаляват за втори следващ ден в четвъртък, като сортът Брент доближи най-ниското си равнище от две седмици на фона на изненадващият растеж на запасите от недопечен нефт в Съединени американски щати, съобщи Ройтерс.

Към 8:40 часа българско време сортът Брент поевтиня с 1,45 $, или 1,71%, до 83,13 $ за барел, откакто миналата сесия изтри 2,1% от цената си.

Цената на американския лек недопечен нефт WTI се намали с 1,33 $, или 1,61%, до 81,33 $ за барел, следвайки спад с 2,4% в сряда.

До тези резултати се стигна, откакто  Министерството на енергетиката на Съединени американски щати заяви, че запасите от недопечен нефт в страната са нарастнали с 4,3 млн. барела през последната седмица – съвсем два пъти повече спрямо планувания от анализаторите растеж от 1,9 млн. барела.

„ Силното повишаване на запасите пристигна на фона на огромен скок на чистия импорт на недопечен нефт и към момента бавната преправка в рафинериите “, означиха в записка анализатори на от Citi Research.

През предходната седмица обаче запасите от бензин са паднали с 2 млн. барела, достигайки най-ниското си равнище от близо четири години, защото потребителите в Съединени американски щати изпитват усложнения на фона на възходящите цени.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР